Успешно бяха подготвени и транспортирани изборните книжа, материали и машини за

...
Успешно бяха подготвени и транспортирани изборните книжа, материали и машини за
Коментари Харесай

Изборните книжа и машините за гласуване зад граница са изпратени до всички секции

Успешно бяха подготвени и превозени изборните бумаги, материали и машини за гласоподаване до всички изборни секции отвън страната, където българските жители в чужбина ще могат да упражнят правото си на глас. Това оповестиха от Министерството на външните работи. Българските жители зад граница ще могат да гласоподават в общо 719 изборни секции в 57 страни, оповестява Нова тв.

Най-много секции ще бъдат разкрити в Турция – 168, Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия – 112, Германия – 66, Испания – 64, Съединени американски щати – 53, Италия – 27, Нидерландия - 25, Гърция – 23,  Франция – 17,  Австрия и Белгия по 16, Канада – 15 секции.

Машинно гласоподаване ще се организира в общо 157 секции – 79 машини в Турция, 21 в Германия, 14 в Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия, по 6 в Испания и в Съединени американски щати, по 5 в Австрия и в Гърция,  4 в Нидерландия, по 3 във Франция и Белгия, по 2 Канада, Кипър, Чехия и  Швейцария, по 1 машина в Люксембург, Норвегия и Сърбия.

До 25 октомври 2024 година ще дойдат и последните колета с бюлетини и бумаги, които към този момент пътуват с куриери като дипломатическа поща до далечните дестинации с въздушен превоз – Австралия, Нова Зеландия, Сингапур, Исландия, Норвегия, ОАЕ, Алжир, Грузия, Русия и Китай, както и до някои страни на Балканите с авто превоз.

Информацията за адресите на разкритите изборни секции зад граница по страни е оповестена на уеб страницата на Министерство на външните работи в секция " ".

Информацията за адресите се актуализира при промени, заради което предлагаме на нашите сънародници да ревизират съответните адреси, в това число и в деня преди изборите. За допълнително  улеснение и облекчение, на същия интернет адрес е оповестена и карта на изборните секции отвън страната, която дава спомагателна информация за местоположението на изборните секции отвън страната.

Дипломатическите и консулските представителства на Република България са в контакт с управляващите по места и са подготвени да реагират при зараждащи компликации, с цел да бъде обезпечено правото на избор на българските жители.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР